Miten Lampaantaljat Valmistetaan?
Parkitsemisella varmistetaan turkin luonnollisten ominaisuuksien säilyminen, ilman että turkki pilaantuu. Parkitseminen on perinteinen ja paljon työtä vaativa toimenpide.
Parkitseminen aloitetaan poistamalla nahkasta rasva, jonka jälkeen se peitetään suolalla mätänemisen ja turkin putoamisen estämiseksi. Nahka pestään tämän jälkeen saippualla ja vedellä mahdollisimman puhtaaksi.
Pesun jälkeen talja upotetaan suureen astiaan, jossa on suolaa, happoja sekä rasvoja, mitkä tappavat jäljellä olevat bakteerit ja estävät nahkan murtuilemisen. Nahkan ollessa vielä märkä edeltävien toimenpiteiden päätteeksi se jätetään kuivumaan luonnollisin menetelmin. Ennen kuin talja on täysin kuivunut, sitä venytetään, jolloin siitä tulee taas taipuisa.
Lopuksi ylimääräinen nahka leikataan pois ja talja tasoitetaan silitysraudalla, jolloin se saa kauniin kiillon.
Kun lampaantaljoista on saatu kuivia ja taipuisia, nahkapuoli hiotaan sileyden takaamiseksi ja turkki kammataan kampakoneella sekä käsin.
Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että eläimiä ei ole tapettu nimenomaan niiden taljan vuoksi. Kyseessä on lihateollisuuden sivutuote, joten taljan hyödyntäminen antaa sille toisen elämän luonnollisena koristeena valitsemassasi ympäristössä.